Helpful ReplyA-PRO 300 SERIOUS PROBLEM

Author
prathmesh
Max Output Level: -90 dBFS
  • Total Posts : 3
  • Joined: 2012/07/06 02:30:08
  • Status: offline
2012/07/06 02:47:55 (permalink)

A-PRO 300 SERIOUS PROBLEM

HI ALL MY FRIENDS
I AM HAVING A-PRO 300 FROM LAST 4 MONTHS, AS ITS WORK SUPERB AND ALSO LOVE IT SO MUCH, LAST 2 DAYS BEFORE WHEN I STARTED THE CONTROLLER SOME ERROR POP UP IN MY A-PRO DISPLAY

ERROR
VER.5.535
[ENTER]


WHEN I DO SO THE NEXT SCREEN MESSAGE

ERASE ?
[L9]

SURE
[L3]

THEN I GOT MESSAGE 

PLEASE SEND SMF.

WHAT IS THIS ALL , PLEASE IF ANY 1 CAN HELP OUT
VERY THANK FULL TO YOU ALL IF ANY PROVIDE THE SOLUTION TO ME ASAP..

REGARDS

PRATHMESH
#1
djevit
Max Output Level: -90 dBFS
  • Total Posts : 4
  • Joined: 2012/07/17 08:35:35
  • Status: offline
Re:A-PRO 300 SERIOUS PROBLEM 2012/07/17 08:42:19 (permalink)
Hi, I have the same problem since yesterday... I saw your post on another french forum, it seems we're the only two people in the world having this problem ;-) I tried the factory reset but no change, it stays on Ver.5.535 or if you do the erase thingy you get 'Please send SMF'. And all i wanted to do is make some music! Hopefully someone has a solution soon.
#2
prathmesh
Max Output Level: -90 dBFS
  • Total Posts : 3
  • Joined: 2012/07/06 02:30:08
  • Status: offline
Re:A-PRO 300 SERIOUS PROBLEM 2012/07/18 01:52:41 (permalink)
HI DJEVIT 

AS I AM FACING THIS PROB PAST 1 MNTH.. STILL MY CONTROLLER IS IN SAME SITUATION, NO SOLUTION.. HERE IN INDIA THEY EVEN DON'T KNOW HOW TO SOLVE THIS PROB. ITS IN WARRANTY SO I THINK THAT MAY BE COMPANY WILL HELP OUT BUT TILL DATE NO POSITIVE REPLY FROM THEIR SIDE.

BROTHER WE ARE TWO PEOPLE IN THE WORLD WHO ARE FACING THIS PROB AND THATS TRUE.

DID U TRY IN YOUR COUNTRY CUSTOMER CARE FOR THE SOLUTION ??

IF I GET THE SOLUTION I WILL ALSO SHARE WITH YOU..

HOPE OUR PROBLEM SHOULD SOLVE ASAP....

prathmeshbhatt@gmail.com
#3
djevit
Max Output Level: -90 dBFS
  • Total Posts : 4
  • Joined: 2012/07/17 08:35:35
  • Status: offline
Re:A-PRO 300 SERIOUS PROBLEM 2012/07/19 12:51:18 (permalink)
This is the solution, Prathmesh already knows, but I thought it could be helpfull to post here. Here are the steps: - first download UpdSMF from here: http://www.rolandus.com/s...?FileName=SMFPLAYR.ZIP then, download this file http://www.2shared.com/fi...pA9/apro_sys_v115.html and unzip it to your harddrive Update Procedure 1. Switch off the power to the unit. 2. At the underside, change switch EXT A to its unmarked side and switch EXT B to the side indicated by a star. 3. Using the USB cable, connect the unit and the computer. 4. Switch on the power to the unit. 5. Start UpdSMF.exe. 6. Set MIDI Out Device to A-PRO. 7. Click the Path button and specify the folder containing the update program (SMF). --> the file you downloaded (this where I first did it wrong, you have to select p000001.mid in order to restore your firmware 8. Click the Scan SMF button. 9. Select the displayed update program. (p000001.mid) 10. Press the VALUE control on the unit. (push the large rotary knob next to your display) A random button is displayed on the LCD screen. 11. Press the displayed button. Another random button name is displayed. 12. Press the displayed button. The message Please Send SMF. is displayed. 13. Go to the UpdSMF window and click the Send button. Sending of the update program starts. After several minutes, the update ends and the message Completed! appears. 14. Switch off the power to the unit. 15. Quit UpdSMF.exe. 16. At the underside of the unit, change both the EXT A and EXT B switches to the side indicated by a star. Now it should work! Greetings David
#4
djevit
Max Output Level: -90 dBFS
  • Total Posts : 4
  • Joined: 2012/07/17 08:35:35
  • Status: offline
Re:A-PRO 300 SERIOUS PROBLEM 2012/07/19 12:52:40 (permalink)
OK my layout was better before I pasted, sorry!
#5
prathmesh
Max Output Level: -90 dBFS
  • Total Posts : 3
  • Joined: 2012/07/06 02:30:08
  • Status: offline
Re:A-PRO 300 SERIOUS PROBLEM 2013/03/24 15:28:38 (permalink)
Again then problem remains, now when I starting my controller some time its boot proper but 80% time its shows the same ver error, what to do now ...
Any help ???
#6
nxym
Max Output Level: -90 dBFS
  • Total Posts : 1
  • Joined: 2014/04/10 11:39:19
  • Status: offline
Re:A-PRO 300 SERIOUS PROBLEM 2014/04/10 11:57:59 (permalink)
I have the same prob with my A-800 pro on a Mac pro Daw machine. I found that when i switched to Windows  (via bootcamp) its work as usual . Then from Windows i restart without turn off the keyboard back to Mac os and voilaaaa it is working again.
( Perhaps faulty driver load? I will try to reintsall on mac the A-pro drivers again)
 
Hope this helps! 
#7
amitnj29
Max Output Level: -90 dBFS
  • Total Posts : 1
  • Joined: 2015/01/25 00:35:23
  • Status: offline
Re:A-PRO 300 SERIOUS PROBLEM 2015/01/25 00:38:11 (permalink)
Guys.. I have tried each step perfectly and yet problem persist. can anyone show me the path.
#8
2:43AM
Max Output Level: -68 dBFS
  • Total Posts : 1147
  • Joined: 2013/06/24 07:59:49
  • Location: PHX
  • Status: offline
Re:A-PRO 300 SERIOUS PROBLEM 2015/05/10 20:39:04 (permalink)
Bump for an old post.  Was this problem ever solved?  If so, please describe how.

CPU Stuff: SPLAT / Ableton Live 10, Win10 x64, MSI M.Power Z97 mobo, MSI Radeon RX480, Intel i7-4790K @4GHz, 8GB RAM
HW Stuff: Saffire Pro40+Pro40 (Dual Setup), A500Pro, MicroLite 5x5, MIDISport 2x2, Ai3 (2), V-Synth XT, Q Rack, Virus Ti2, JV-1010, A6 Andromeda, TR-8, MS2000R, Minitaur, Spark, MS2000R, Quadraverb2, Midiverb2, Wedge, JBL LSR308's, Never-ending problems...

#9
Doktor Avalanche
Max Output Level: -32.5 dBFS
  • Total Posts : 4294
  • Joined: 2015/03/26 18:02:02
  • Status: offline
Re:A-PRO 300 SERIOUS PROBLEM 2015/05/10 22:58:26 (permalink) ☄ Helpfulby 2:43AM 2016/02/27 11:20:44
Here is latest drivers and system program update from Roland's site:
http://roland.com/support...wnloads&p=A-300PRO
 
I installed it without any issue ages ago.
Make sure you use the correct drivers for your OS.
#10
2:43AM
Max Output Level: -68 dBFS
  • Total Posts : 1147
  • Joined: 2013/06/24 07:59:49
  • Location: PHX
  • Status: offline
Re:A-PRO 300 SERIOUS PROBLEM 2015/05/12 07:19:59 (permalink)
Doktor Avalanche
Here is latest drivers and system program update from Roland's site:
http://roland.com/support...wnloads&p=A-300PRO
 
I installed it without any issue ages ago.
Make sure you use the correct drivers for your OS.



EDIT: This worked...somehow!!!  I uninstalled the Win7-x64 drivers.  Restarted the computer.  Then, reinstalled the same drivers.  Erased and reprogrammed the keyboard's flash with the "updSMF Utility" as I have been trying.  This time upon power up of the keyboard, it worked!!! So somewhere along the lines, the drivers must have gotten corrupt and somehow been affecting the flash/programming of the keyboard.  This part is the mystery...

 
Unfortunately, this didn't seem to work.  The next step I must take is power up the keyboard with just a DC adapter and completely eliminate the USB connection.  If it powers up but displays the same information on the LCD, then the A500pro may be broken somehow/someway.
post edited by 2:43AM - 2015/05/12 07:37:20

CPU Stuff: SPLAT / Ableton Live 10, Win10 x64, MSI M.Power Z97 mobo, MSI Radeon RX480, Intel i7-4790K @4GHz, 8GB RAM
HW Stuff: Saffire Pro40+Pro40 (Dual Setup), A500Pro, MicroLite 5x5, MIDISport 2x2, Ai3 (2), V-Synth XT, Q Rack, Virus Ti2, JV-1010, A6 Andromeda, TR-8, MS2000R, Minitaur, Spark, MS2000R, Quadraverb2, Midiverb2, Wedge, JBL LSR308's, Never-ending problems...

#11
Doktor Avalanche
Max Output Level: -32.5 dBFS
  • Total Posts : 4294
  • Joined: 2015/03/26 18:02:02
  • Status: offline
Re:A-PRO 300 SERIOUS PROBLEM 2015/05/15 17:29:11 (permalink)
Just to be clear (may have been stated earlier), what is the exact error message?
#12
2:43AM
Max Output Level: -68 dBFS
  • Total Posts : 1147
  • Joined: 2013/06/24 07:59:49
  • Location: PHX
  • Status: offline
Re:A-PRO 300 SERIOUS PROBLEM 2015/05/16 07:14:23 (permalink)
Doktor Avalanche
Just to be clear (may have been stated earlier), what is the exact error message?



Dok,
There was no specific error message.  The computer did not show any problems whatsoever.  The issue was on the keyboard itself.  Every time it was powered up, no matter how many times I tried to program it with the v1.15 firmware, it just displayed the version information and to press the ENTER button.  All steps afterwards would be to reprogram the thing again...and again...and again...

CPU Stuff: SPLAT / Ableton Live 10, Win10 x64, MSI M.Power Z97 mobo, MSI Radeon RX480, Intel i7-4790K @4GHz, 8GB RAM
HW Stuff: Saffire Pro40+Pro40 (Dual Setup), A500Pro, MicroLite 5x5, MIDISport 2x2, Ai3 (2), V-Synth XT, Q Rack, Virus Ti2, JV-1010, A6 Andromeda, TR-8, MS2000R, Minitaur, Spark, MS2000R, Quadraverb2, Midiverb2, Wedge, JBL LSR308's, Never-ending problems...

#13
Doktor Avalanche
Max Output Level: -32.5 dBFS
  • Total Posts : 4294
  • Joined: 2015/03/26 18:02:02
  • Status: offline
Re:A-PRO 300 SERIOUS PROBLEM 2015/05/16 08:30:12 (permalink)
Yup I was talking about the keyboard. 
Is it displaying 1.15 version not an earlier version?
So it works on USB but not PSU..?
You said it was working but now not working?
Perhaps you successfully flashed it, switch it on and off and it reverted back after a power cycle? Did you read the documentation on the Roland site for the upgrade there are very specific steps.
Having said all that I don't own a power supply with my A300 Pro
#14
2:43AM
Max Output Level: -68 dBFS
  • Total Posts : 1147
  • Joined: 2013/06/24 07:59:49
  • Location: PHX
  • Status: offline
Re:A-PRO 300 SERIOUS PROBLEM 2015/05/16 08:56:24 (permalink)
Is it displaying 1.15 version not an earlier version?  Yes, it was displaying v1.15.  If I erased but did not reprogram, then it would display v.5.535 at power-up.
So it works on USB but not PSU..?  I don't have a PSU either, and the PSU has a negative center, so I never went this route.  Yes, it works off USB power now.
You said it was working but now not working?  No, it's working now.
Perhaps you successfully flashed it, switch it on and off and it reverted back after a power cycle? Did you read the documentation on the Roland site for the upgrade there are very specific steps.  Oh yeah.  I read it and repeated the steps several times to no avail.  Only after I reinstalled the Windows 7 drivers did it work successfully.


CPU Stuff: SPLAT / Ableton Live 10, Win10 x64, MSI M.Power Z97 mobo, MSI Radeon RX480, Intel i7-4790K @4GHz, 8GB RAM
HW Stuff: Saffire Pro40+Pro40 (Dual Setup), A500Pro, MicroLite 5x5, MIDISport 2x2, Ai3 (2), V-Synth XT, Q Rack, Virus Ti2, JV-1010, A6 Andromeda, TR-8, MS2000R, Minitaur, Spark, MS2000R, Quadraverb2, Midiverb2, Wedge, JBL LSR308's, Never-ending problems...

#15
quietman
Max Output Level: -83 dBFS
  • Total Posts : 362
  • Joined: 2009/08/24 15:56:56
  • Location: North Devon
  • Status: offline
Re:A-PRO 300 SERIOUS PROBLEM 2015/06/06 14:53:09 (permalink)
I have just seen this... I now have the same issue with my A-800... did you guys manage to find a solution?

www.4th-eden.com
Composing until I'm decomposing
#16
Doktor Avalanche
Max Output Level: -32.5 dBFS
  • Total Posts : 4294
  • Joined: 2015/03/26 18:02:02
  • Status: offline
Re:A-PRO 300 SERIOUS PROBLEM 2015/06/06 20:03:47 (permalink) ☄ Helpfulby 2:43AM 2016/02/27 11:21:06
Remove, reboot and install latest drivers from the Roland site. Take care to select the right OS. Install the latest system program if you haven't already.

Sonar Platinum(64 bit),Win 8.1(64 bit),Saffire Pro 40(Firewire),Mix Control = 3.6,Firewire=VIA,Dell Studio XPS 8100(Intel Core i7 CPU 2.93 Ghz/16 Gb),2 x 1TB SSD (Samsung EVO 850),GeForce GTX 460,Yamaha DGX-505 keyboard,Roland A-300PRO,Roland SPD-30 V2,FD-8,Triggera Krigg,Shure SM7B,Yamaha HS5. Rap Pro,Maschine Studio+Komplete 9 Ultimate+Kontrol Z1,Addictive Keys,Waves Silver,Izotope Nectar elements,Overloud Bundle,Geist,Acronis True Image 2015.
#17
anima musica
Max Output Level: -90 dBFS
  • Total Posts : 10
  • Joined: 2015/03/23 22:35:45
  • Status: offline
Solved: check this out 2016/02/27 02:47:40 (permalink)
Hi Everyone:
I have had the exactly same problem: from nowhere my A800 started to display the same message already described.
I manage to solve it, using the information provided for you folks, and a bit of luck.
This is what worked for me:
 
First:
There is a new driver for win 10 available from roland:
May be the cause of all this trouble was in the old driver, after all.
I did install this new driver (it's supposed to install automatically when you connect and turn on the A800 to the usb port / doesn't matter if the keyboard is displaying the annoying message). Check the instructions from Roland.
 
Second:
I found out that the only way to get this message from the A800 is when the switch underneath the keyboard is down (the left one): apparently this is the way the keyboard ask for a update of the firmware.
For details, refer to the Roland document here:
under the item: A-PRO System Program Ver.1.15. There is a detailed description on updating the firmware of the unit (which is the issue here).
 
Third:
I did the updating process as explained, and when the display of the unit ask to turn off I did so. It's supposed to just put back the switch at the upper position and turn the unit on.
BUT this time, before doing so, I cleaned a lot the area, vacuum the switch unit to prevent any dust around, and I moved several times the switch back and forth, to make sure there was a steady contact, and the unit didn't "think" I was trying to upgrade again.
And VOILA, it worked.
The unit went to the normal display, and is working just fine, as always did.
 
My guess is that for some reason the switch got stucked in the down position electric contact, even when the button was up - hardware malfunction perhaps -.
 
I hope this could help some of you having the same problem.
:)
And thanks for the help of previos posts.
Note: I did perform a full reinstall of Sonar before all of this. May be helpful for some of you, who knows.
 
 
 
#18
2:43AM
Max Output Level: -68 dBFS
  • Total Posts : 1147
  • Joined: 2013/06/24 07:59:49
  • Location: PHX
  • Status: offline
Re: Solved: check this out 2016/02/27 11:03:17 (permalink)
Thanks for replying back.  I forgot that I responded to this post.  My A500 threw the error code as well, hence my inquiry.  Though not the A800, the A500 shares the same circuitry.  I solved the problem as well, and if I remember correctly, it was through the update process and updating of Windows drivers.  Something became FUBAR in the firmware, caused by itself.  I did nothing to the A500 to cause the problem, as the keyboard sits on my desk 24/7, never moving an inch.  I solved the problem quite some time ago, and I forget the specifics.  I do recall, however, that the update process did not go smoothly.  It took several tries and keyboard restarts.  Almost thinking the A500 was bricked, I contemplated throwing it in the garbage.  It wasn't until I updated the Windows drivers did it work again.  Very weird yet unacceptable. I'm sure many A500/800's have been, and will be, scrapped due to this problem from those not as patient.
post edited by 2:43AM - 2016/02/27 11:19:54

CPU Stuff: SPLAT / Ableton Live 10, Win10 x64, MSI M.Power Z97 mobo, MSI Radeon RX480, Intel i7-4790K @4GHz, 8GB RAM
HW Stuff: Saffire Pro40+Pro40 (Dual Setup), A500Pro, MicroLite 5x5, MIDISport 2x2, Ai3 (2), V-Synth XT, Q Rack, Virus Ti2, JV-1010, A6 Andromeda, TR-8, MS2000R, Minitaur, Spark, MS2000R, Quadraverb2, Midiverb2, Wedge, JBL LSR308's, Never-ending problems...

#19
JoeOss
Max Output Level: -90 dBFS
  • Total Posts : 47
  • Joined: 2011/08/17 09:07:35
  • Status: offline
Re: Solved: check this out 2017/01/08 04:47:06 (permalink)
What jdevit wrote above worked for me, I have previously had this problem and therfore already had the UpdSMF program.
As the link above does not work and you need the UpdSMF program let me know and I will send to you.
#20
promo7uk
Max Output Level: -90 dBFS
  • Total Posts : 1
  • Joined: 2017/02/03 15:15:28
  • Status: offline
Re: Solved: check this out 2017/02/03 15:38:19 (permalink)
PLEASE JOEOSS PLEASE SEND ME I NEED IT SAME ISSUE, AFTER INSTALLING 64BIT WINDOWS DRIVERS CHEERS LEE
#21
VisionHD
Max Output Level: -90 dBFS
  • Total Posts : 4
  • Joined: 2015/07/05 05:25:54
  • Status: offline
Re: Solved: check this out 2017/09/19 07:00:22 (permalink)
Hello,
 
I did everything from the posts above using p000001.mid file from a300pro for my a500pro and in the end i only get blank orange screen. Can anyone help me...?
 
Thanks.
#22
djevit
Max Output Level: -90 dBFS
  • Total Posts : 4
  • Joined: 2012/07/17 08:35:35
  • Status: offline
Re: Solved: check this out 2017/09/19 07:23:21 (permalink)
Hey VisionHD,
 
Is your controller still in warranty? Because I had the issue again a year later and ended up sending it back to Roland, where they fixed the problem. They replaced the main board. And I am now using my controller for 4 years without a problem. I contacted this person and he helped me: 
I hope he still works there, because it's been 4 years.
Good luck, and hopefully you'll get it fixed!
David
#23
VisionHD
Max Output Level: -90 dBFS
  • Total Posts : 4
  • Joined: 2015/07/05 05:25:54
  • Status: offline
Re: Solved: check this out 2017/09/19 10:35:40 (permalink)
Hey, I solved it... The problem was this step in desctiption
  • 5. Start UpdSMF.exe.
  • 6. Set MIDI Out Device to A-PRO. 
Step 6 says select Out device. After 50 tries it occured to me that it is strange to select midi out on device, if I want to receive the data, so I selected midi in, and smfupdate worked and the keyboard is fully operational.
 
So every other step is fine. Its just the step 6. which is described wrong.
 
Good luck! :)
#24
anima musica
Max Output Level: -90 dBFS
  • Total Posts : 10
  • Joined: 2015/03/23 22:35:45
  • Status: offline
Re: Solved: check this out 2017/09/19 14:56:36 (permalink)
Hi,
 
Lucky you!
For a brief months the keyboard did work after updating the firmware, then, agian, just the ugly orange screen.
I tried everything, and the keyboard just didn't work.
I don't have access to Roland Service in my country, so I took it to several technicians, and all of them said there was a problem with the main board.
So, I just had to discard the keyboard, which was, except for this, very good.
Never again buying Roland -
 
 
#25
bigseno
Max Output Level: -90 dBFS
  • Total Posts : 1
  • Joined: 2017/11/26 23:54:37
  • Status: offline
Re: A-PRO 300 SERIOUS PROBLEM 2017/11/27 09:56:51 (permalink)
did u found somethin to fix it my friend ?
#26
anima musica
Max Output Level: -90 dBFS
  • Total Posts : 10
  • Joined: 2015/03/23 22:35:45
  • Status: offline
Re: A-PRO 300 SERIOUS PROBLEM 2017/11/27 15:36:18 (permalink)
Nop... no fix.
Just bought another midi controller keyboard.
:( 
#27
Thedoccal
Max Output Level: -85 dBFS
  • Total Posts : 290
  • Joined: 2014/10/12 16:43:08
  • Location: Joshua Tree, CA
  • Status: offline
Re:A-PRO 300 SERIOUS PROBLEM 2017/12/26 07:15:26 (permalink)
djevit
This is the solution, Prathmesh already knows, but I thought it could be helpfull to post here. Here are the steps: - first download UpdSMF from here: http://www.rolandus.com/s...?FileName=SMFPLAYR.ZIP then, download this file http://www.2shared.com/fi...pA9/apro_sys_v115.html and unzip it to your harddrive Update Procedure 1. Switch off the power to the unit. 2. At the underside, change switch EXT A to its unmarked side and switch EXT B to the side indicated by a star. 3. Using the USB cable, connect the unit and the computer. 4. Switch on the power to the unit. 5. Start UpdSMF.exe. 6. Set MIDI Out Device to A-PRO. 7. Click the Path button and specify the folder containing the update program (SMF). --> the file you downloaded (this where I first did it wrong, you have to select p000001.mid in order to restore your firmware 8. Click the Scan SMF button. 9. Select the displayed update program. (p000001.mid) 10. Press the VALUE control on the unit. (push the large rotary knob next to your display) A random button is displayed on the LCD screen. 11. Press the displayed button. Another random button name is displayed. 12. Press the displayed button. The message Please Send SMF. is displayed. 13. Go to the UpdSMF window and click the Send button. Sending of the update program starts. After several minutes, the update ends and the message Completed! appears. 14. Switch off the power to the unit. 15. Quit UpdSMF.exe. 16. At the underside of the unit, change both the EXT A and EXT B switches to the side indicated by a star. Now it should work! Greetings David



Solution formatted with ***updated location of apro_sys_v115 file***:
 
Here are the steps: - first download UpdSMF from here:
http://www.rolandus.com/s...?FileName=SMFPLAYR.ZIP
then, ***download this file***
https://www.dropbox.com/s/x0u4zpr4gnzf5dp/apro_sys_v115.zip?dl=0
and unzip it to your harddrive
Update Procedure
1. Switch off the power to the unit.
2. **At the underside**, change switch EXT A to its unmarked side and switch EXT B to the side indicated by a star.
3. Using the USB cable, connect the unit and the computer.
4. Switch on the power to the unit.
5. Start UpdSMF.exe.
6. Set MIDI Out Device to A-PRO.
7. Click the Path button and specify the folder containing the update program (SMF). --> the file you downloaded (this where I first did it wrong, you have to select p000001.mid in order to restore your firmware
8. Click the Scan SMF button.
9. Select the displayed update program. (p000001.mid)
10. Press the VALUE control on the unit. (push the large rotary knob next to your display) A random button is displayed on the LCD screen.
11. Press the displayed button. Another random button name is displayed.
12. Press the displayed button. The message Please Send SMF. is displayed.
13. Go to the UpdSMF window and click the Send button. Sending of the update program starts. After several minutes, the update ends and the message Completed! appears.
14. Switch off the power to the unit.
15. Quit UpdSMF.exe.
16. **At the underside of the unit**, change both the EXT A and EXT B switches to the side indicated by a star.
 
Now it should work!
 
Greetings David
 

http://www.catastrophelounge.com
The NeckDive Strap - NEW^^
Sonar: Platinum Lifetime/Computer: i7-870, 16GB RAM, AMD R9 380 graphics, Windows 10 (Pro x64)/500gb SSD C:, Barracuda sample(3T) and projects(1T) drives/3 Display Monitors (2&3 split)/Audio Interface: Behringer UFX1604 USB/Firewire/USB Stick/MIDI: Roland A-800Pro, Keystation Pro 88, Roland UM-3G:/Hardware Synths: Korg M3, Yamaha MOX6, Roland TD-8
#28
CakeAlexSHere
Max Output Level: -79 dBFS
  • Total Posts : 577
  • Joined: 2016/05/19 12:03:48
  • Status: offline
Re:A-PRO 300 SERIOUS PROBLEM 2018/01/11 18:26:31 (permalink)
Win10 users.
Be careful before you update your driver from Roland's website, Windows may have already installed the latest driver and you my be effectively installing an earlier driver. Check it.
#29
dieubon
Max Output Level: -90 dBFS
  • Total Posts : 2
  • Joined: 2018/02/24 03:03:13
  • Status: offline
Re:A-PRO 300 SERIOUS PROBLEM 2018/02/24 13:16:33 (permalink)
bonjour les gars jai un probleme uvev mon clavier midi rolanr a-
800pro,il ne fonctionne pas a l´ecran il ya ca ver.5.535
aidez moi svp
#30
Jump to:
© 2019 APG vNext Commercial Version 5.1