Cakewalk Sound Center noise

Author
sfz5
Max Output Level: -90 dBFS
  • Total Posts : 5
  • Joined: 2004/01/15 13:30:08
  • Status: offline
2017/03/21 16:52:07 (permalink)

Cakewalk Sound Center noise

I'm going through a Sonar MIDI tutorial that uses Cakewalk Sound Center. In the tutorial, CSC sounds good. But on my computer (Win7 64b), I am getting a distorted frequency under the patch sound. And other sounds. I thought it was my speakers, but other MIDI synths don't seem to do this at all.
 
Is this something others have experienced?
#1

2 Replies Related Threads

    DWMULLARD
    Max Output Level: -90 dBFS
    • Total Posts : 1
    • Joined: 2014/12/18 12:12:08
    • Status: offline
    Re: Cakewalk Sound Center noise 2017/08/26 14:14:15 (permalink)
    I have the same problem as well. I get what sounds like an echo which seems to distort the sound. I am also on W7 64bit.
    I think I have seen others report an echo problem.
    I am using X1 producer.
     
    It would be nice to get some response from someone if only, works ok for me. Does anyone use it?
     
    #2
    EddieLotter
    Max Output Level: -89 dBFS
    • Total Posts : 77
    • Joined: 2012/01/05 20:08:18
    • Location: West Hollywood, CA
    • Status: offline
    Re: Cakewalk Sound Center noise 2017/08/26 16:34:50 (permalink)
    Sound Center worked fine for me on my old Windows 7 x64 box, X1 Professional. It is still working fine on my new Windows 10 x64 box, Sonar Platinum.
     
    Have you tried both ASIO and WASAPI to see if it makes a difference?

    Cheers
    Eddie
    #3
    Jump to:
    © 2017 APG vNext Commercial Version 5.1