(SOLVED) Strange - panning and faders all reset?

Author
karma1959
Bronze Member
  • Total Posts : 354
  • Reward points: 0
  • Joined: 2008/10/31 10:56:29
  • Location: Brooklyn, NY
  • Status: offline
2012/10/07 20:47:26 (permalink)

(SOLVED) Strange - panning and faders all reset?

Hi,
I encountered something very strange today - I was working on a project with about 10 tracks (mostly audio and 2 midi tracks), and created track folders, them moved some audio tracks into the folders.  Somehow during that process, all my pan settings reset to Center and track Fader levels reset to 0 db.  I can't imagine it has anything to do with the creation of track folders or moving tracks into those folders, but does anybody have a clue what I did here? 
 
I don't mind resetting the pan settings, but the challenge with the faders being reset to 0db, is now I need to increase the input gain significantly, as they're way too low in the mix after whatever happened.  It's screwed up my whole mix.
 
Thoughts?
 
Thanks in advance.
Russ
post edited by karma1959 - 2012/10/08 21:14:22

Sonar X3e Producer 64 on Win7 64, Dell T7400 w/ 8 Xeon cores, 8 Gbyte RAM, 3 hard drives, RME Fireface UFX, UAD-1, Mackie Control, Adam A7X
#1

4 Replies Related Threads

    tomixornot
    Silver Member
    • Total Posts : 1186
    • Reward points: 0
    • Joined: 2011/03/05 11:31:26
    • Status: offline
    Re:Strange - panning and faders all reset? 2012/10/08 03:06:37 (permalink)
    Do you mean after setting the correct level, somehow during playback, it will reset again ? ..could that be due to an automation ? Just a wild guess anyway..

    Albert


    PC : i7 2600k / Intel DP67BG
    mem : 16 GB (4x4) Kingston HyperX 1600 Mhz
    2 fanless display cards : NVIDIA 210 + Radeon HD 5450 (2x Samsung 27", 1x Dell 21.5" multi-touch
    64 bits : Win 7 Home Premium / X1d Pro Exp / X2a Pro / LE->X3d and X2 Pro->X3d Pro
    hdd : SS Spinpoint 1TB (OS), WD 2TB Green (Bak), SG 2TB (Samples)
    interface : Roland Quad Capture, M-Audio Midisport 4x4
    #2
    ProjectM
    Gold Member
    • Total Posts : 3707
    • Reward points: 0
    • Joined: 2004/02/10 09:32:12
    • Location: Norway - but I'm planning something else...
    • Status: offline
    Re:Strange - panning and faders all reset? 2012/10/08 03:08:48 (permalink)
    Sounds like you've hit Offset mode? Try hiting your "O" Key and see if it goes back.

    Sonar X2a (x64) - Win8 x64 - ASUS Sabretooth P67 - Intel i7-2600K - 32Gb RAM - MOTU Ultralite MKIII - M Audio Axiom and TriggerFinger - Novation Nocturne
    Soundcloud
    #3
    FastBikerBoy
    Platinum Member
    • Total Posts : 9527
    • Reward points: 0
    • Joined: 2008/01/25 16:15:36
    • Location: Watton, Norfolk, UK
    • Status: offline
    Re:Strange - panning and faders all reset? 2012/10/08 03:16:41 (permalink)
    Yup, I reckon ProjectM has it, good old offset mode causing confusion.
    #4
    karma1959
    Bronze Member
    • Total Posts : 354
    • Reward points: 0
    • Joined: 2008/10/31 10:56:29
    • Location: Brooklyn, NY
    • Status: offline
    Re:Strange - panning and faders all reset? 2012/10/08 21:13:24 (permalink)
    Thanks guys..  it was the offset mode.  Thanks!

    Sonar X3e Producer 64 on Win7 64, Dell T7400 w/ 8 Xeon cores, 8 Gbyte RAM, 3 hard drives, RME Fireface UFX, UAD-1, Mackie Control, Adam A7X
    #5
    Jump to:
    © 2014 APG vNext Commercial Version 5.1