Audio Import not working properly

Author
AustinM
Max Output Level: -90 dBFS
  • Total Posts : 7
  • Joined: 2008/07/16 14:26:50
  • Status: offline
2010/05/05 20:23:09 (permalink)

Audio Import not working properly

Hey there-

I am working on a re-mix in Sonar 8.5 and have all of the stems required, but when I import the stem audio files into the project (.wav - 24 bit), only one of the files actually loads and plays back properly (that one happens to be slightly different 1411KBPS 76 MB, while all the other files that will not load are 2116 KBps 114 MB)

None of the other tracks will load and I just get a faint images of dots in the track, as opposed to the standard audio wave form image.

The tracks that will not load play back fine in preview, and media browser preview.

According to all of the Sonar Documentation (in the software and Sonar 8 Power), it states that Sonar will convert all of the files and make them usable for the project..

Does not seem to be happening in my case.

Anyone have any suggestions as to what I can try to get these 2116 KBps 114 MB audio files to load and playback in Sonar 8.5?

I believe that these wav files originated in Logic.

Thanks for the help.

__________________
PC- Intel - Penryn Q8200 Quad Core Processor. 2.33 GHz, 1333MHz 4GB RAM
Cakewalk Sonar 8.5 Producer
NI KOMPLETE 5
PreSonus Tube PRE
MOTU UltraLite-mk3
Karma k58, Rode NT1-A, Shure SM57
#1

3 Replies Related Threads

    lorneyb2
    Max Output Level: -58.5 dBFS
    • Total Posts : 1667
    • Joined: 2007/04/26 04:02:10
    • Location: Saskatchewan, Canada
    • Status: offline
    Re:Audio Import not working properly 2010/05/05 20:36:53 (permalink)
    Look way way way over to the right in the track.  Sometimes imported files are stuck way ove because of the encoding.  If they are there there is a solution for it  but I don't remember what it is.  Someone will tell you the secret I'm sure  if you indicate that they are actually there. (could be at measure 1800 or something weird like that).

    #2
    DW_Mike
    Max Output Level: -6 dBFS
    • Total Posts : 6907
    • Joined: 2006/11/29 18:06:40
    • Location: The arm-pit of the good 'ol US...New Jersey
    • Status: offline
    Re:Audio Import not working properly 2010/05/05 21:01:34 (permalink)
    See post #10 HERE

    Mike

    Sonar X3 ~ Scarlett 18i6 ~ Home Build DAW  
    GA-Z77X-UD5H
    Intel i7 3770k 4.2GHz
    32GB RAM Crucial Ballistix Elite (4x8) 
    2x Samsung 250GB SSD 
    1TB WD Black HDD @ 7200RPM 6Gb/s 64MB 
    Corsair H80i Liquid cooler 
    Noctua Silent Fans ~ 3x120mm ~ 1x140mm 
    Seasonic Platinum 760w PSU 
    Windows 7 Pro 64Bit.
    #3
    AustinM
    Max Output Level: -90 dBFS
    • Total Posts : 7
    • Joined: 2008/07/16 14:26:50
    • Status: offline
    Re:Audio Import not working properly 2010/05/05 21:16:57 (permalink)
    Yes... thank you!  The files were importing towards the middle of the project, so I am importing now without the time stamp constraint.

    Thank you, very helpful.

    Best Regards,
    austin
    #4
    Jump to:
    © 2022 APG vNext Commercial Version 5.1