Helpful ReplyFeature Requests + Improvements [New 29/3/2018]

Page: << < ..26 Showing page 26 of 26
Author
burgerproduction
Max Output Level: -86 dBFS
  • Total Posts : 209
  • Joined: 2015/05/01 02:49:17
  • Location: Italy
  • Status: offline
Re: Feature Requests + Improvements [New 29/3/2018] 2018/12/19 18:21:46 (permalink)
scook
burgerproduction
while using the WASAPI drivers, I've been getting unaligned recordings in Cakewalk/Bandlab. While monitering, I have no delay, but on playback I find I need to nudge all the files [left 3] to align them correctly.

Try setting a manual offset in the Record Latency Adjustment section of preferences.

I tried, but you can only increase the value of the manual offset (right?), not decrease it, which results in the .wav being even more to the right than before. Or am I missing something?
 
Could the problem be that the AT2020 USB has a default sample rate of 44Hz, not 48Hz?

Cakewalk by Bandlab, Sonar Platinum Lifetimer, Windows 10, HP Laptop, CPU i5, RAM 8GB. Audio interface: Edirol FA-101 Firewire interface with moded drivers. Microphones: Audio-Technica, M-Audio, Behringer, AKG. Pianos: Casio digital, Yamaha B1 upright.  Guitars: Dobro, Tanglewood, Danelectro, Fender. Hats: Fez
Check out my music :
https://53mph.bandcamp.com/album/like-water-to-the-sand
 
scook
Forum Host
  • Total Posts : 24146
  • Joined: 2005/07/27 13:43:57
  • Location: TX
  • Status: offline
Re: Feature Requests + Improvements [New 29/3/2018] 2018/12/19 18:29:48 (permalink)
try a negative offset value
burgerproduction
Max Output Level: -86 dBFS
  • Total Posts : 209
  • Joined: 2015/05/01 02:49:17
  • Location: Italy
  • Status: offline
Re: Feature Requests + Improvements [New 29/3/2018] 2018/12/19 19:00:40 (permalink)
scook
try a negative offset value


I did, but it wouldn't go below 0



Cakewalk by Bandlab, Sonar Platinum Lifetimer, Windows 10, HP Laptop, CPU i5, RAM 8GB. Audio interface: Edirol FA-101 Firewire interface with moded drivers. Microphones: Audio-Technica, M-Audio, Behringer, AKG. Pianos: Casio digital, Yamaha B1 upright.  Guitars: Dobro, Tanglewood, Danelectro, Fender. Hats: Fez
Check out my music :
https://53mph.bandcamp.com/album/like-water-to-the-sand
 
scook
Forum Host
  • Total Posts : 24146
  • Joined: 2005/07/27 13:43:57
  • Location: TX
  • Status: offline
Re: Feature Requests + Improvements [New 29/3/2018] 2018/12/19 19:10:51 (permalink)
My mistake. I use a negative offset for ASIO. Apparently WASAPI does not allow negative offsets.
Johnbee58
Max Output Level: -72 dBFS
  • Total Posts : 946
  • Joined: 2014/06/21 10:45:53
  • Location: Reading PA
  • Status: offline
Re: Feature Requests + Improvements [New 29/3/2018] 2018/12/20 21:42:25 (permalink)
Something for the "Suggestion Box"
 
What I'd like to see added to CbB is a way to save automation settings the same as you would EQ settings in the Pro Channel or any other plug in that allows settings to be named and saved.
 
If this is possible it would be a nice addition.
 
Thanks
John B

Lenovo Core i5 4460 Desktop PC (Windows 8 64 bit), Focusrite Scarlett 6i6, Nektar LX61 Keyboard MIDI Controller, Avantone Pro CV-12 tube condenser microphone, JBL LSR308 8" active monitor speakers.  Cakewalk by Bandlab, Reason 7,
NI Session Strings Pro, NI Strummed Acoustic Guitar, Miroslav Philharmonic, Auturia DX7 V, Garritan JABB 3, EZ Keys, EZ Drummer.
 
 "I will create music the way I want to whether a million people are listening or no one is listening."   Dan Fogelberg, Singer/Songwriter-1951-2007
ScottHaskin
Max Output Level: -90 dBFS
  • Total Posts : 1
  • Joined: 2015/06/09 13:36:50
  • Status: offline
Re: Feature Requests + Improvements [New 29/3/2018] 2019/01/13 22:34:04 (permalink)
Hi!
There used to be a feature where you could go into the video properties and adjust the start time of the video.  That feature still appears but is now grayed out.  A lot of videos I get to work on have no bars and tones and not all virtual instruments work well if there is a note on the first beat of measure one so I used to move the video to measure two (then clip that off the audio before sending back to the director.  Is it possible to reactivate this?

You can see it in the track view or of you right click the video.

Thank you - it is fantastic to benefit from all the work you guys are doing!
Scott
scook
Forum Host
  • Total Posts : 24146
  • Joined: 2005/07/27 13:43:57
  • Location: TX
  • Status: offline
Re: Feature Requests + Improvements [New 29/3/2018] 2019/01/13 22:41:08 (permalink)
Page: << < ..26 Showing page 26 of 26
Jump to:
© 2019 APG vNext Commercial Version 5.1